Aanelia Lathai Vodkyňa klanu bosoriek, strážkyňa tajomstva DV
Počet príspevkov : 383 Age : 31 Localisation : Skrytý chrám v Dark Villige Registration date : 26.03.2007
| Predmet: Básne Pi august 24, 2007 3:18 am | |
| | |
|
Alžbeta Bathoryová Vodkyňa démonov
Počet príspevkov : 34 Age : 33 Registration date : 26.08.2007
| Predmet: Re: Básne Po august 27, 2007 11:31 am | |
| Odísť
Zamknúť si srdce na dva západy Pozhasínať lustre v záhradách- ísť vedno s riekou
Naskočiť na vlak odísť do stanice Nikam TAm sa jasnejšie ako slnko rinie z mihalníc Tam koruny javorov tie prevrátené zvony úzkostne nebijú
Za chrbtom výkrik tvojich nemých úst a v dlani niečo ako hrob.
Stopy anjela
Uprostred izby čakáš perami privolávaš brieždenie Dážď dokončí večernú melódiu - už ani kvapka nezadapí nechtíkom o tvoju pleť
Oneskorím sa o sedem dní jari Poplietla si mesiace a zabudla náruč fialiek
Budem zas meškať ako úsmev v tvojich nevyspatých očiach
Ráno je všade plno platinovej hmly Anjel ju postrácal ked potajme ti striebril vlasy. | |
|
Počet príspevkov : 383 Age : 31 Localisation : Skrytý chrám v Dark Villige Registration date : 26.03.2007
| |
| Predmet: Re: Básne Ut august 28, 2007 9:26 am | |
| Zabúdanie
Zíde z očí, zíde z mysle.... To si mi chcel navravieť? Poznám kopu lepších viet: Nejedz hrozno, kým je kyslé, Nerúcaj si z kociek svet.
Kto sa múdrou radou riadi? Ja? Ty? Povedz, ktorý z nás? Ozaj stačí iba čas? Čo ak sme sa mali radi? Tak ľahko sa ma chceš striasť?
Nie som múdra, pozor na to! S úsmevom viem hltať blen. Tak sa ma zbav, skús to len. Hoď mi medzi oči blato, Ľúb si tisíc iných žien.
Pôjdem ráno popod brezy, V bielom rozsypem svoj žiaľ. Len smiech zmáča tichú diaľ.
Na tom predsa nezáleží, Čo si pre mňa znamenal.....O láske
Skôr ako slnko na obzore zhasne, Už nemladý a bez trémy tiež, Načínam tému večnej ľudskej básne: Čo je to láska? Milujúci vieš?
Čo je to láska? Koľko odpovedí! A pravda o nej? Vedia nebesá! Skôr ako stmavne obzor ešte bledý, Nevediac pravdu, o nej chvejem sa.
Či, láska, si len narkotikum slabých? V umelom svete hmôt a konzumu Raz stleješ iba na popol a na vzdych Pod atómovým slnkom rozumu? Alebo si len istota a prepych Chudobných ľudí všade na svete? Farebná hračka? Iba hračka slepých? Vidiacim- popol na cigarete?
Alebo naozaj si iba žartom Dvoch hormónov a bystrých molekúl? Víri mi v hlave tvoj pra-praatóm, Čo praocéan nežnou vlnou skul.
Alebo si len dohodnutá maska Technológie rozmnožovania? Falošná minca? A či večná vráska Neskutočného boha-tyrana?
Si iba tu? Či kdesi vo vesmíre Už ovládli ťa ako chorobu? Zregulovali tvoje vody šíre, Za spevu hymien dali do hrobu?
Či naše lode budú na anténe Mať filter proti nehe tvojich snov? Čo pred odletom zničia v karanténe Zárodky veršov, infekciu slov?
Či rozdajú ťa na začiatku marca? Na predaj budeš? Zdarma? Na prídel? Či ožiješ len v rozprávaní starca, Čo za mladi ťa uvidel?
Čím budeš, láska, v chladnom čase strojov? Len hlasom, čo v nás skučí dávny zver, Jak apendix ťa spolu s básňou mojou Vyjmú? Jak smeti vymetú ťa z dvier?
Máj. Večer. Slnko na obzore hasne. Už nemladý a bez trémy už tiež, Neviem, čím budeš. Možno si len z básne, Čo ťažko tvorím, trpezlivý verš. | |
|
| Predmet: Re: Básne Ut august 28, 2007 10:48 am | |
| To o láske je krásne.. 280 zafírov | |
|
| Predmet: Re: Básne Ut august 28, 2007 12:23 pm | |
| dakujem | |
|
| Predmet: Re: Básne So september 01, 2007 7:30 am | |
| Obchodník z dažďom
Pamäť je voda na ktorú prší A pod hladinou nerozoznáš Čo je rieka A čo bol dážď
A voda na seba sa vŕši A plynie do mora Vsakuje do zeme Odchádza do nebies Konečne prší Včera tu bol Obchodník s dažďom Prší-plačeš Kde je Dnes?!
Kráča kdesi po popukotaných perách zeme Až k jej útrobách kde dupú Potom zaliate ženy Do rytmu bubnov v ich spánkoch Kým vyschnuté je ich vnútro A do biela rozžeravená Na nebo pekla zavesená Luna je biela stĺpkom stojaceho oka Obchodník s dažďom kráča Z objatia ako v tanci A tej čo opúšťa ešte sa krúti hlava A tancuje hudby čo v nej zanecháva Zatiaľ čo kvapky dozrievajú v dážď A žena plače Kým ďalšia Už sa usmieva
Lebo obchodník s dažďom roznáša šťastie Kým jedna ho prosí Druhú by mal odprosiť Že roznáša šťastie- bremeno smútku prekladá Z jedných pliec na druhé A tak sám Najviac sa ho nanosí
Ale ktože to vie Pamäť Je ako voda A pod hladinou už nerozoznáš Čo je Rieka A čo bol Len dážď Kadiaľ pôjdete?
Krajina do hmiel zahalená Až po vrcholce stúpa horúčka- Prevrátené sú hniezda vtákov Niet koho milovať?
Piesne na polceste k svetlu Vyštípe mráz Po krátkom dotyku Osirených osík Moje ruky k zvonom prikované Prosbou vybielene
V prachu ciest podopriem tých Čo kolenačky idú- Vo vreckách iba sny A pokora | |
|
| Predmet: Re: Básne So september 01, 2007 9:47 am | |
| Zlatko, ti to ohodnotím potom, Sú krásne, len teraz mám teplotu a musím si ísť ľahnúť ok? prepáč. | |
|
| Predmet: Re: Básne Ne september 02, 2007 1:34 am | |
| chudáčik ty si choručká???? tak sa nám rýchlo uzdrav ale možno to máš s toho, že sa blíži školička jasné to je jedno kedy... | |
|
| |