Dark Village
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dark Village

Stránka o temných rasách...

DomovPortálHľadaťLatest imagesRegistráciaPrihlásenie

Poviedky

Goto down 
4 posters
AutorSpráva
Aanelia Lathai
Vodkyňa klanu bosoriek, strážkyňa tajomstva DV
Aanelia Lathai

Počet príspevkov : 383
Registration date : 26.03.2007

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePi august 24, 2007 8:22 am

Priestor pre vaše poviedky
Návrat hore Goto down
https://dark-village.editboard.com
Marion Phauna
Vodkyňa padlých anjelov
Marion Phauna

Počet príspevkov : 16
Registration date : 24.08.2007

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePo august 27, 2007 7:22 am

Čo ak povie...

Skúsila som byť jeho
kamarátka. Všetko bolo fajn, rozumeli sme si, ale ja som k nemu cítila
niečo viac. Niečo nepoznané, pocity, ktoré vo mne vyvolávali, buď vlnu eufórie,
alebo som sa utápala v smútku. Skúšala som ich potlačiť, ale každým dňom
silneli a ja som sa vzdala.

Vtedy prišiel on
a povedal mi slová, ktoré som už dávno chcela počuť. A ani nie počuť,
ale cítiť a vidieť. Chcela som vidieť ako sa v jeho očiach neodráža
len moja láska, ale aj jeho. Chcela som cítiť jeho horkú vášeň, ktorá ma bude
pomaly, kúsok po kúsku, spaľovať, ale ja jej v tom brániť nebudem. Počula
som ako celkom potichu, tak akoby sa bál, že sa o jeho citoch dozvie svet,
povedal: „ Ľúbim ťa!“ Cítila som mierne sklamanie, očakávala som niečo viac,
ale i tak som bola rada.

–––––––––––––––––––––––––––

Možno som ho milovala
so súcitu a možno z jeho citlivých pohľadov. Koľko krát som to chcela
vzdať, len preto, že som nemala nádej. Jeho citlivé pohľady som si vysvetľovala
celkom detinsky.

Ibaže on bol
plachý. Radšej mlčal a trpel urážky a radšej trpel bolesťou, keď do
neho všetci kopali.

Keď svietilo slnko
a ponúkala som mu možnosť ísť sa učiť von, pod hrejivé lúče slnka, nechcel
ísť. Až po dlhom prehováraní to vzdal a išiel. No jeho pokožka dlho
necítila teplé lúče slnka. Radšej sa schoval do tieňa.

Miloval dážď ako
nikto. Ale i tak si zobral dáždnik, akoby sa bál, že i kvapky mu
ublížia. A oni len pomaly padali na zem, čakali, že ich niekto zachytí
a nenechá len tak bezmocne padnúť až na samé dno. A vtedy so si
uvedomila jedno. On bol ako kvapka, celkom nežný, tichý, mierny
a ovlažujúci. Pochopila som, že je ako kvapka, ktorú nikto nezachytil,
kvapka, ktorá padla na samé dno a čaká na pomoc. Čaká na to, že ju niekto
zdvihne a ona bude môcť poďakovať.

Tak som to skúsila,
každým dňom som sa ho pokúšala zdvihnúť z priepasti, ale on nechcel.
Dokonca sa vzpieral! To už som toho mala dosť a vytrhla som ho odtiaľ.

–––––––––––––––––––––––––––

Až keď som mu
pomohla postaviť sa na rovné nohy, začala som sa báť. Čo ak povie „milujem ťa“?
A schová sa predo mnou, či azda ma znenávidí a sám nebude vedieť
prečo? Vtedy som zatúžila cúvnuť, ba utiecť a neobzrieť sa späť. Znova som
zatúžila po človeku, ktorý by roznášal do môjho srdca pokoj a lásku.
Nechcela som okolo seba ešte viac sebavedomých ľudí- tých mám už dosť!

Raz mi povedal tie
slová, ktorých som sa tak veľmi bála. Povedal, že ma miluje. Cítila som sa ako
kvapka. Bezmocná som dopadla na dno a v tej chvíli som pocítila trpkú
nenávisť v seba samú, že som to vôbec dovolila. Ani som netušila, či som
ho milovala a či som chcela byť milovaná. Mala som čas nad tým premýšľať,
ale stránila som sa tej myšlienky. Vravela som si, že mám život pred sebou. Mám
čas. Ale koľko? Možno som mala roky, mesiace, hodiny, minúty, sekundy
a možno... možno môj čas vypchal. Tak ako vyprchá kvapka, keď na ňu
zasvietia hrejivé lúče slnka. Hovorí sa, že keď zasvieti slnko začne život, ale
aj skončí...
Návrat hore Goto down
http://nanuska.wbl.sk
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Počet príspevkov : 34
Registration date : 26.08.2007

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePo august 27, 2007 9:20 am

Posolstvo

Krásny jesenný deň. Stromy sa hýbali podľa príkazu vetra, ryby sa nechávali unášať chladným prúdom. Všetky oči boli nalepené na impozantnú postavu jeleňa, ktorého jediný prevýšil jeho vlastný tieň. Jeho mohutné parožie bolo symbolom jeho sily a veku, prežil už niekoľko tuctov útokov a zostali mu z nich iba jazvy. Všetci začuli pukotanie vetvičiek pod ťažkými topánkami lovcov. Zver sa poschovávala v očakávaní toho najhoršieho. Iba jeleňovi bolo jedno, že sa blížia. Mal však nastražené uši a bol pripravený opäť zvíťaziť. Keď začul víťazoslávne zhíknutie zodvihol hlavu aby videl opovážlivcov, ktorí narúšajú jeho súkromie. Boli dvaja a v rukách držali pušky.
„Pozri na toho krásavca.....“obdivne zapískal jeden z nich.
„Nevyplaš ho..!“ upozornil ho druhý a obaja si začali pripravovať zbrane na osudný výstrel.
Začali sa k nemu pomaly blížiť a jeleň, poučený z minulých bojov vedel, že teraz je najlepší čas ne únik. Dôstojnými krokmi sa chcel stratiť v húštine, zadná noha ho však nechcela poslúchať. V tichu, ktoré nastalo ste mohli počuť kvapkanie krvi na zoschnuté lístie. Celí les ako jeden zhíkol. Ich hrdina bol porazený, ikona odvahy skončila. Zver stratila akúkoľvek nádej na to, že sa zachránia. Neostávalo im nič iné ako sa zmieriť s osudom štvanej zvery. Jeleň prekvapene pozeral na svoju ranu. Akoby premýšľal ako ďalej. A vtedy sa rozhodol. Vystrelil a prevalcoval lovcov, ktorí boli už veľmi blízko. Prekvapene za ním hľadeli ale nedávali mu veľkú nádej na únik.
Všetcia pozorovali vyrovnaný beh jeleňa, ktorí mieril na juh lesa, ku priepasti. Dobehol k okraju ale nezastal. Jeho posledný skok bol veľkolepí ako on sám. Vrhol sa do hlbín aby dokázal ostatným , že len oni sami si určujú svoj osud.
Návrat hore Goto down
Marion Phauna
Vodkyňa padlých anjelov
Marion Phauna

Počet príspevkov : 16

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePo august 27, 2007 12:56 pm

Hviezdy

„Ahoj, Lilien“
„Ah, to si ty, Syllia“
„ Pravdaže.“ Syllia sa obzrela okolo seba „ Myslela som si,
že ťa tu nájdem. Často si rozprávala o tomto mieste.“

Lilien prikývla. Áno, toto miesto patrilo len jej, cítila,
že s týmto miestom ju niečo viaže. Možno to bola jej minulosť, na ktorú si
nemohla spomenúť. Jediné na čo si spomínala bolo slnečné ráno a to, že sa
prebudila na psychiatrii, z ktorej sa márne snaží utiecť. Každý deň pre ňu
znamená utrpenie preto, že nikto jej nechce povedať ako sa tam dostala
a kto vlastne je a preto, že ona medzi tých ľudí, ktorým sa to
v hlave poplietlo, nepatrí.

„ Lilien, prečo sem stále chodíš?“ Syllia bola zo všetkých
ľudí na oddelení najnormálnejšia, i keď na tomto mieste každý začne
pochybovať či je normálny. Tu sa aj zo zdravého človeka časom stane blázon, už
len preto, lebo ho tak oddelia od sveta, že prestane vnímať čas.

„ Neviem, cítim, že k tomuto miestu ma niečo viaže, že
sem patrím...“

„ Ale vieš, že dlho tu nebudeme. Za chvíľu nás tu aj tak
nájdu.“

„ Ja viem...“ zosmutnela Lilien a sklopila hlavu. Bledú
tvár jej zakryli dlhé čierne vlasy a dopadli na bielu košieľku.

„ Čo myslíš, hviezdy vedia, prečo ťa to sem ťahá?“ spýtala
sa Syllia

„ Nie, keby to vedeli tak nám to povedia. Hviezdy sú také
kecálky. Nikdy im nehovor žiadne tajomstvo, lebo ho vyzradia. Aj teraz niečo
vyzrádzajú.“

„ A čo?“
„ Asi vyzrádzajú lekárom, že sme tu“
„ Lilien?“
„ Áno?“
„ Myslíš, že ja sem tiež patrím?“
Syllia bola vždy naivná, síce mala devätnásť rokov, ale
rozumovo bola ako sedemročná. Ale Lilien si ju obľúbila, nech bola akákoľvek
divná a bolo jej jedno, že sa rozpráva s rovesníčkou, ktorá je ešte
dieťa.

„ Nie, Syllia, ty sem nepatríš. Ty si čistá, vieš?“
„ A ty nie si čistá?“
„ Nie, ja nie som čistá... a asi ani predtým som čistá
nebola“

„ Ale ja sem chcem patriť rovnako ako ty“ pozrela vážne.
Lilien sa len usmiala, keď sem chce patriť tak pokojne, nebude ju oberať
o sny.

„ Tak dobre, ale musíš zložiť skúšku.“
„ Takže môžem?“ s očakávaním a vzrušením sa
spýtala.

„ Áno, ale najprv musíš...“ Lilien sa poobzerala okolo seba
„ Najprv musíš z tamtých kvetov spraviť kyticu a potom jej povedať
svoje najtajnejšie želanie a hodiť ju sem dole...“

Syllia bleskovo vstala a natrhala kyticu a tak ako
jej Lilien povedala tak aj urobila. Lilien sa usmiala a objala ju.

„ Tak a teraz sem patríš, je to aj tvoje miesto. No už
sa radšej vráťme.“

Lilien vyprevadila Sylliu k jej izbe a rozlúčila
sa s ňou.

„ Lilien, prečo plačeš?“ Lilien si utrela slzy
a usmiala sa. Preto, lebo som spoznala niekoho, kto ma naučil žiť.

„ Lilien, hádaj čo? Dnes prídu rodičia!... Lilien?“ Syllia
zastala v strede Lilieninej izby no po nej nebolo ani stopy. Hneď jej
napadlo kam má ísť. A tak rýchlo vybehla z budovy psychiatrie,
prepchala sa cez dieru v plote a bežala na jej a Lilienine
miesto. Keď prišla presne na miesto, kde včera sedeli našla na zemi list
a kyticu. Otvorila list. na ktorom bolo napísané:

Prepáč, Syllia, nechcela som ťa obrať o tvoje sny, ale
inak sa to nedalo. Sleduj hviezdy a oni ti povedia, čo sa stalo...
Návrat hore Goto down
http://nanuska.wbl.sk
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeUt august 28, 2007 2:46 am

Marion - 250 zafírov
Alžbeta - 80 zafírov
Návrat hore Goto down
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 11:24 am

ako vravíš niečo na oživenie lol!

Spomienka

Sama v byte. Nikde nikoho. Počuješ susedov zvonček, smiech zo zvítania so známymi, príbuznými. Dáš hlasnejšie rádio. Otravný mužský hlas ťa presviedča, že je všetko v poriadku. Ozve sa otrepaná pieseň a tebe sa už ani nechce spievať jej refrén, ktorý dokonale ovládaš.
Nešťastne hľadíš na biele steny, hľadáš dôvod, ktorý ťa sem privial. Pohľadom zavadíš o fotku na stole. Usmievajúca sa dvojica, ruka v ruke, v pohľade prísľub...
Spomienky ožili. Susedove búchanie na steny a žiadosti o ohľaduplnosť či ticho po jedenástej. Samovoľne sa ti roztiahne úsmev na tvári. Vstaneš obzerajúc sa ale nevidiac prítomnosť. Vidíš ho sedieť pri stene, s nohami pohodlne vyloženými na stole, čítajúc noviny. Nevšímaš si dátum, skoro rok starý. Usmeješ sa na neho a zamieriš k nemu, chytiac jeho dlaň. Je studená ako mramor. Razom precitneš. Tvoja ruka sa opiera o chladnú a mŕtvu stenu. Začuješ psí štekot, štartovanie škodovky.
Prechádzaš sa po prázdnom byte, z jednej miestnosti do druhej. Utieraš prach, prekladáš veci z jedného miesta na iné a zase nazad. Prídeš k stolu a zbadáš usmievajúcu sa dvojicu na fotke.....

Zvedavosť

Pozerá cez sklo. Nechcela sa dívať ani nevedela kto to je. Ale bolo to príjemné a pekné. Dvaja milenci telo pritisnuté na telo, ruky a nohy prepletené vášňou, pot stekajúci po tele. Mala šesť alebo sedem a nevedela o tom ešte nič, dýchala čoraz rýchlejšie a zvedavo sa pritískala k oknu, zahmlievajúc sklá. Rukávom svoj dych utrela a pozerala ďalej. Niečo v diaľke buchlo a ona sa previnilo pozerala okolo seba. Bola odhodlaná odísť ale nie a nie vyslať mozgu príkaz na odchod. Pozrela sa naposledy na milencov a vstala. Otočila sa a zbadala muža. Nedíval a sa tak ako ona na milencov ale uprene hľadel na ňu. Ten pohľad ju strašil. Vystrašene vyjachtala:
„Prepáčte...ja nechcela som sa pozerať...“ chcela sa okolo neho prešmyknúť a zmiznúť v šere ale zastavila ju jeho ruka. Bola nepríjemné teplá a ťažká. Pozdvihla k nemu oči
„ Môžete ma pustiť?...Po ..Ponáhľam sa domov!“ zašeptala prestrašene.
„Je mi ľúto ale nie..“ rázne ju zahriakol a ťahal do akej si polorozpadnutej chatrče podobnej tej, kde boli milenci. Nevedela čo ten muž chcela ale zlý pocit, ktorý s toho mala bol silný. Zakričala, hlasno ale mužovi akoby to bolo jedno. Vedel, že tu nik nie je a všetky zvuky prehluší diaľnica neďaleko nich. Posadil ju na stoličku podávajúc jej akúsi tekutinu.
„Vypi to“ prikázal. Mama jej vtĺkala do hlavy aby od cudzích nikdy nič nebrala. Tu však nevidela inú možnosť. V ten moment to bol jej hlavný problém.
„Ako vysvetlím mame, že si niečo vzala od cudzieho muža?“ premýšľala v svojej detskej hlávke. Muž si na nej zatiaľ pásol oči, čakal pokiaľ začne droga čo jej dal pôsobiť. Dieťa si nebude nič s toho na čo sa chystá urobiť pamätať. Začal jej jemne hladkať ramená a vyzliekať tričko s postavičkou anjela. Nevzpierala sa , bola zvedavá čo ten dospelý muž od nej chce?! Zacítila jeho pach.
„Smrdí ako pokazená omeleta“ Pomyslí si znechutene. Prekvapene zacítila jeho ruky na svojom tele. Bolo jej to nepríjemné a už nechcela pokračovať. Muž si jej chabé protesty nevšímal. Pokračoval v svojej práci.
Začala kričať. Kričala a kričala. Mužovi to drásalo nervy. Nemohol sa sústrediť. Prikryl jej ústa svojou veľkou dlaňou a pokračoval. Protesty začali prestávať. Muž si nevšímal nič iné ako miesto jeho vlastnej zvrátenej rozkoše.
Prevrátila oči k nebu a zazrelo tisícku hviezd. Malé telíčko znehybnelo opustené svojou dušou. Muž zatiaľ skončil, zložil svoju ruku a pozrel na nehýbajúce sa telíčko pod sebou. Znechutene sa striasol, vyšiel von nasadol do svojho auta a odišiel, zabudnúc na zvedavé dievčatko..
.
Návrat hore Goto down
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 11:27 am

Rozprávka o psíkovi

Kde bolo tam bolo žil, byl jeden psík. Jeho meno bolo už od narodenia neznáme. Bolo to vychudnuté a škaredé mláďa s fľakatých kožúškom a tak nikoho nezaujímalo. Keď bolo malé nechápalo to a nedalo sa odradiť, stále chodil za svojim majiteľom, ktorý sa mazlil s ostatnými jeho súrodencami. No pán bol neúprosný, sem tam psíka, ktorý nemá meno, kopol alebo ho pristúpil akoby ani nebolo. Čas ubiehal a ubiehal. Psík a jeho súrodenci boli stále väčší a zaberali príliš veľa miesta.
Nastal čas aby sa majitelia zbavili nadbytočného psíka. Zabalili ho do vreca a vybrali sa s ním na cestu k rieke. Psík šťastný, že aj jemu sa konečne podarilo upútať pozornosť ľudí, veselo krútil chvostíkom aj v temnom vreci, mysliac si hádam, že ide o nejakú hru. Keď však pocítil vodu začal skučať a štekať. Volal okolitý svet aby mu pomohol a stalo sa. Našiel ho nejaký starý pán, ktorému sudičky o chvíľu prestrihli nitky života. Psík, ktorý po prvý krát zakúsil lásku človeka sa musel pobrať ďalej. Nechcel sa však dostať k neznámym a vydal sa na cestu do sveta. Túlal sa ulicami všetkých miest a niekedy našiel niekoho kto mu podhodil kúsok pokazenej salámy, kôrku chleba. Všetko jedlo si zaslúžene vyštekal alebo vykňučal. Behal po uliciach slobodný ale sám. Zastavoval sa pri ostatných psov a nemohol uveriť tomu, že on nemá to šťastie byť s niekým. Neraz oľutoval svoje rozhodnutie vydať sa cestou, o ktorej ani nevedel kde končí. Pre ľudí bol vzduch, niektoré deti pred ním utekali alebo do neho hádzali kamene. Staré dámy sa oháňali paličkami napodobňujúc samurajov, ktorých videli vo filmových reprízach. A psík utekal a utekal. Jeho telo bežalo nestíhajúc za dušou.
Ocitol sa na ceste. Vyhol sa prvému autu, potom druhému, tretie ho však chytilo. Bolo po naháňačke. Jeho bezvládne telo zostalo ležať na vyhriatom asfalte. Kúsky vnútornosti sa priliepali na kolesá bezohľadných vodičov a ich áut. O malú chvíľu nebolo poznať nič iné len tú škaredú fľakatú srsť. ........
Návrat hore Goto down
Elizabeth Towers

Elizabeth Towers

Počet príspevkov : 21

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 11:33 am

to je krásne a smutné Fňuk
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:51 pm

Vieš, ako veľmi si vystihla tento svet? Smile
250 zafírov, zaslúžene
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:53 pm

A teraz som na rade ja :p hodnotiť mi to ohodnotí niekto iný. Prosím

Navždy upírom - 1. časť – Zvoľ si!

„Ale no tak, neboj sa“ usmial sa akýsi muž za ženou a pomaly k nej prikročil. Objal ju zozadu okolo pása, tesnejšie k sebe privinul a vnoril jej prsty pod plášť, aby sa dotkol jej jemného vlneného svetríka. Pomaly jej bradou dal z krku hnedé, dlhé vlasy a keď sa mierne mykla, iba ju utíšil „Pššššt... Niet sa čoho báť. Nebude to bolieť. Iba povedz, ako si si zvolila...“ zašepkal znova tým svojím „anjelským“ hlasom a pozeral sa jej na krk s lačnou túžbou v očiach. „Ja... Ja“ zakoktala sa žena a znova sebou mykla „Ja ešte neviem... Neviem, či si mám vziať tú... priepasť, život alebo nekonečný život“ zašepkala a pozerala sa pred seba, lebo muža vidieť nemohla. „Prosím, ešte týždeň.“ Muž čosi zavrčal sám pre seba a privinul si ju ešte tesnejšie k telu, pri čom sa priblížil k jej uchu a zovrel ju ešte pevnejšie, žena takmer nevedela dýchať. „Veď to je jednoduché... Ak si vezmeš nekonečný život, budeš žiť. Je to jedno, či žiješ teraz. Chceš žiť aj po tom?“ spýtal sa jej, ale žena sa zaťala a nič nepovedala. Až o pár minút zo seba vydala piskľavým tónom „Ako sa voláš? A kto si?“ takmer nedýchajúc v jeho pevnom zovretí cítila jeho studený dych na krku a počula ho v uchu, pri ktorom sa jej stále skláňal „Sorceress“ zašepkal jej do ucha a žene pri tom behal mráz po chrbte. „A ty sa budeš volať po tvojom premenení Iolanthe“ to meno priam zasyčal a žena privrela viečka na štrbinu „Ale ja sa tak nevolám. Aspoň zatiaľ nie“ zašepkala žena a prvý krát sa mykla poriadne na to, aby sa mu vymámila zo zovretia. „Máš sedem dní! Viac nie!“ zakričal za ňou „Ak odídeš, ja si ťa nájdem“ zašepkal sám pre seba a otočil sa na opätku. Tým pádom za ním začal plášť povievať, ako odtrhnutý z reťaze „Madam le Bousier sa k nám musí pridať“ mlel si svoje po ceste …

„Magdalen!“ ktosi po nej skríkol. Žena len nečinne sedela na zemi pri potoku, v rukách vo vode držala bielu košeľu, ktorú chcela vyprať. Pred očami nemala nič, vodu nevidela. Cítila, že čosi v rukách zviera, ale nevedela presne identifikovať, čo to je. Pred sebou videla len čiernu tmu a pri tom jej pred očami vyskakovala tvár toho muža, upíra, čo bol pred pár hodinami za ňou. Výkrik ju preniesol zase do prítomnosti a otočila hlavu smerom k vinníkovi, ktorý na ňu skríkol. „Magdalen, si v poriadku?“ spýtal sa potichu akýsi muž a kľakol si k nej. Jemne jej chytil obe ruky a vytiahol jej z nich košeľu (tak isto aj z vody), ktorú položil na trávu. „Frederick?“ spýtala sa potichu Magdalen a on sa jej pozrel do očí. „Áno, Magdalen, som to ja. Si v poriadku? Čo sa ti stalo?“ spýtal sa jej a ustarane jej pozeral do tváre, pri čom jej stískal obe dlane. „Ja... Ja neviem, Frederick“ povedala Magdalen a pozrela sa na vodu. Svojho manžela vnímala iba z polovice... Od toho dňa prešiel už tretí deň, musela sa rýchlo rozhodnúť „Magdalen, mňa neoklameš. Viem, že ti niečo je. Posledné tri dni prežívaš akýsi zlý sen. Nerobíš nič, si zadumaná. Stále si vystrašená, keď sa ťa niekto niečo spýta...“ povedal Frederick a pozeral jej do tmavých hnedých očí, ktoré sa podobali na dva krásne gaštany. „Nič. Frederick, nič, len... Som si spomenula na... sestru“ zaklamala a sklopila zrak ku košeli, ktorú znova chytila roztržito do rúk a začala ju plákať vo vode, snažiac sa dať preč neviditeľnú špinku „Magdalen!“ tentoraz ju okríkol manžel naozaj nahnevane „Nekrič na mňa! Nič sa mi nestalo! Prestaň... Prestaň...“ zašepkala a nasúkali sa jej do očí slzy. Pustila vo vode košeľu, ktorá sa rýchlo a hravo hodila do svojej úlohy a plávala pomaly do stredu jazera, ale tesne pred stredom sa stratila... „Magdalen! Stoj!“ kričal za ňou jej manžel, ale Magdalen sa ani len neobzrela a rozbehla sa smerom k domu.

Štvrtý, piaty a šiesty deň... Toto všetko prežila Magdalen ako vo sne. Manžel sa s ňou márne pokúšal rozprávať. Stále čosi roztržito, nahnevane a nevnímavo robila. Sem tam prikývla manželovi, ktorý nevedel, na čo prikývla „Magdalen, mám o teba starosť. “ zašepkal jej siedmy deň a chytil jej obe dlane, pevne ich stisol a pozrel sa jej do neprítomných očí, previedol ju k stoličke a usadil ju na ňu „Frederick, odchádzam.“ zašepkala Magdalen a pomaly sa jej z ľavého oka vykotúľala slza, ktorá lenivo tiekla od oka, trošku z nej sa zachytilo na spodných mihalniciach... a potom tiekla popri nose priamou čiarou na kútik pier a z neho na bradu, kde kvapla na zem. O chvíľu ju nasledovali ostatné slzy „Prepáč mi to, musím odísť. Už dnes, je to presne týždeň... Zvolila som si, prepáč... Prepáč mi to “ zašepkala a pomaly sa k nemu natiahla, plášť jej zašuchotal na stoličke, vtisla mu posledný, mokrý bozk na pery a postavila sa, pri čom si svoje chladne dlane vytiahla z jeho dlaní. Všetko toto sa stalo v úplnej tichosti, nikto nič iné nepovedal. Frederick by iste odprisahal, že bolo počuť tečúce kvapky na jej lícach, ako padajú na dlážku či na stôl. Chvíľku ticha obaja presmerovali k domu a potom sa Magdalen postavila „Už nebudem Magdalen... Už nebudem nikto... Budem Iolanthe“ zašepkala a potom pomaly prikročil ak dverám, položila na dlaň na kľučku a posledný krát sa usmiala na Fredericka, ktorý ešte stále v nemom úžase sedel na stoličke a nič nevravel „Zbohom, Frederick“ zašepkala a zmizla za prahom dverí...

Sorceress ju už čakal na mieste, kde mala byť pred desiatimi minútami. Dal jej ešte päť. Ak nepríde, ide za ňou. Ruky mal prekrížene za chrbtom, dlane si držal spolu a do tváre mal stiahnutú kapucňu. Začul akýsi pohyb, nič viac ešte nevidel. Zaostril do tmy. Zbadal nejakú siluetu, ako si pretiera tvár, asi od sĺz a popod lampou, ktorá do noci jasne žiarila, zbadal Magdalen. „Tak predsa“ zašepkal sám pre seba a stál na mieste „Tak si si zvolila?“ spýtal sa vysokým a chladným tónom smerom k nej. Mierne sa strhla, ale potom sa pozrela do jeho tváre a prikývla. Na sebe mala čierne veci, ako keby šla na pohreb. Čierny plášť, čierna sukňa, ktorá siahala tesne k zemi a čierny sveter, ktorý mala poodhalený tam, kde mala rozopnuté gombíky plášťu. „Nesmrteľnosť, smrteľnosť alebo priepasť?“ spýtal sa jej a ona sa nadýchla, že mu odpovie, ale z hrdla jej nevyšiel žiaden hlások. Skúsila to znova, tentoraz úspešne „Nesmrteľnosť...“ zavrela oči a snažila sa, aby sa jej po lícach nerozkotúľali ďalšie slzy. „Tak nesmrteľnosť“ usmial sa Sorceress a priblížil sa k nej. Pohladil ju po líci a zašiel za ňu. Urobil to isté, ako pred tým. Objal ju okolo pása, primkol si ju čo najbližšie k sebe a rozopol jej plášť, ktorý mala na sebe. Zašiel jej rukami studenými ako cencúľ pod tričko. Magdalen sa mierne mykla a otvorila oči, keď na sebe zacítila jeho ruky „Neboj sa. Bude to bolieť iba chvíľku“ zašepkal a jednou rukou ju pohladil jemne po líci, aby sa nebála. Znova jej bradou odhrnul hnedé husté vlasy z krku a vyceril tesáky „Magdalen“ zaznel tichý šepot za nimi, Sorceress si to nevšímal, ale Magdalen sa trhla. Pritisol si ju tesnejšie na hruď, aby sa nemykala. „Odoženieš ho, povedz mu, aby čo najrýchlejšie utekal. Inak ho zabijem“ zašepkal a Magdalen to zopakovala trasľavým hlasom dozadu Frederickovi. Ten iba mlčky cúvol o niekoľko krokov dozadu a díval sa na to, čo sa stane. Sorceress sa naschvál aj s ňou v náručí otočil k Frederickovi, aby videl posledné kvapky jej terajšieho života... Pousmial sa a zaťal sa tesákmi do jej kože...
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:54 pm

Navždy upírom - 2. časť - Začiatok

Sladká hudba mora.. Šum vĺn, ktoré sa zakrádali do myslí. A ľahká vyberavá melancholická hudba, ktorá znela z hlbín mora. Slaná chuť visiaca vo vzduchu a neprekonateľné ticho, keď sa rozbíjali vlny o skaly. A drsný piesok, na ktorom ležala. Jej telo bolo umyté a odeté do prekrásnych čiernych a ľahkých šiat. Ale neotvárala oči. Vychutnávala si svoj sen, ktorý cítila vo vzduchu nevediac, že to je pravda. Cítila nedosažiteľný chuť na krv, ale nevedela, že to je naozaj. A cítila na nohách jemné topánky aj s opätkom, ktorý ju tlačil do druhej nohy. Pociťovala neukojiteľnú túžbu naslepo sa vrhnúť do slanej vody mora, ktorá hučala a vzývala ju do svojho ochranného náručia. Toľké nebezpečenstvo a toľká krása, ktorá spaľuje toto miesto. Ale všetko bol iba sen. Alebo žeby...? Cítila na tvári horúce slzy a tak isto vlasy, ktoré jej napadali do tváre. Pootvorila jemne jedno viečko, ktoré mala namaľované na čierno. A pocítila na perách chuť lesku, jahodovú príchuť. Keď uvidela pred sebou to prenádherné more, otvorila i druhé viečko a pozrela sa okolo seba. Všetko bolo nádherné – až na to, že túto krajinu, toto more, túto nádheru neožarovalo slnko... A jeho lúče. Ale mesiac, ktorý bol v splne. Na tvári ešte stále cítila slzy, ktoré boli horké ako jej ľútosť a neha, ktorú pociťovala. Kým je? Prečo je... nepamätá si ani štipku z toho, čo sa stalo... Posadila sa s bolesťou v hrudi, ale nie v srdci. Pozrela sa na svoje ruky, ktoré sa jej triasli a nakoniec sa pristihla, že horko plače... Za ňou sa ozvali kroky.
Ktosi ju chytil za plecia, kľakol si, aby bol asi na takej úrovni na akej bola ona a pozrel sa na mesiac, ktorý svietil „Nádhera, však? Ale ty plačeš. Nepáči sa ti tento život? To, čo máš teraz?“ spýtal sa jej a pritisol jej bozk na krk. Striaslo ju a muž sa zasmial „Iolanthe, vieš o tom, že si prenádherná, keď sedíš v mesačnej žiare?“ spýtal sa jej a Iolanthe zareagovala vrčiac po ňom, ako po psovi, ktorého nenávidí „Sorceress, nenávidím ťa. Nemala som si toto zvoliť, som prekliata vo vlastnom tele a nenávidím tento život. Ešte pred sebou vidím.. Vidím...“ zasekla sa a udrela päsťou do piesku. A vtedy sa rozbila ďalšia vlna o skalu, ktorá bola v dosahu. Sorceress sa usmial a pozrel jej do tváre „Ten chudák ti nestál za to, teraz máš toho viac, nemáš sa čoho báť, iba slnka. A budeš navždy v tejto podobe, či chceš a či nie...“ Iolanthe pokrútila hlavou. Sťažka vstala a rozbehla sa po pláži, plačúc pri tom do ticha, ktoré prerušovalo len rozbíjanie vĺn o skaly...
Po dvadsiatich minútach zastala a obrátila hlavu smerom k moru, kde sa vyzúrili vlny a zase za sebou počula kroky. Otočila sa – znova tam bol. Padla na kolená a zaborila si tvár do dlaní. Nezabránila slzám, ani im zabrániť nechcela... Sorceress sa k nej zohol a zdvihol jej tvár, dlane jej dávajúc od očí preč. „Iolanthe, pozri sa na mňa...“ zašepkal jemne, ako keby to ani nebol on a ona sa mu zahľadela do očí, svojimi uplakanými a smutnými očami „Toto je len začiatok. Budeš mať ešte veľmi veľa trápenia s tým, čo si. Prežíval som to isté. Je to len začiatok“ a chytil jej obe plecia skúšajúc, či ju môže objať. Iolanthe sa na neho stále pozerala, ako keby v nemom úžase a s bolesťou v hrudi... Ale nestriasla jeho ruky zo svojich ramien. A tak ju Sorceress objal. S náznakom úsmevu. Pohladil ju po vlasoch a potichu, ako keby sám pre seba, jej povedal „Toto je len začiatok. Zvykneš si. Neboj sa...“ Iolanthe chvíľku len kľačala, ale potom ho objala – bol tam náznak objatia. Sorceress sa pousmial a Iolanthe sa pomaly ukľudňovala od vzlykov a sĺz, ktoré jej doteraz tiekli po tvári. Nastalo ticho, v ktorom bolo počuť len šum vĺn a rozbíjanie sa vĺn o skaly, ktoré boli na dohľad....

Anjeli rozprestreli svoje krídla,
nad krajinou ostali stáť.
Rozhodli sa chvíľku zotrvať.
No ich bolesť bola cítiť na sto krokov.
Už nedožili sa svojich posledných rokov...

Iolanthe sedela nad pergamenom v kúte jaskyne, ktorá bola blízko mora. Teraz svietilo vonku slnko. A ona a Sorceress boli v tmavej jaskyni. Nad pergamenom jej horela sviečka, ktorej po hrdle stekal jej vlastný vosk a jej teplo, ktoré vyžarovala, sa strácalo tesne pri tvári Iolanthe, ktorá písala zo srdca, i keď už žiadne nemala. Sorceress sa nad ňou pozastavil a usmial sa „Začína to pekne“ povedal jej potichu a sadol si vedľa nej, pozrel sa jej do tváre a spýtal sa „Stále na neho myslíš?“ Iolanthe neprikývla, ani nepovedala nič. Len sa na neho pozrela očami, kde bolo stále vidieť kopu smútku a potom sa zase sklonila nad pergamen. Vzala si znova brko, ale tentoraz druhé a namočila ho do atramentu. Sorceress na ňu len chvíľku pozeral, potom sa postavil a prešiel do kúta jaskyne. Vzal dva poháre, ktoré tam doniesol ešte pred tým, ako Iolanthe prijala ponuku stať sa upírom. Iolanthe prestala písať, ale sklonená nad pergamenom bola stále. Chvíľku bola ticho, ale potom sa ozvala „Prečo sa na neho pýtaš? Neumožníš mi ani sa na neho pozrieť, prečo mi ho pripomínaš?“ Sorceress tie dva poháre vzal za Iolanthe a vybral plastovú fľašu, kde bola červená tekutina a nalial do oboch pohárov, najprv neodpovedajúc. Odložil plastovú fľašu a prišiel k Iolanthe aj s pohármi „Umožním ti ho vidieť. Ale najprv si pripime...“ podal jej pohár s červenou tekutinou, s krvou... A Iolanthe ho najprv zdráhajúc sa vzala do rúk „Tak, na šťastný koniec...“ povedal potichu a sadol si vedľa nej hľadiac, či sa napije. Svoj pohár si pritisol k perám a odpil si za veľký dúšok. Iolanthe chvíľku pozerala do pohára, ako keby sa snažila dovidieť na jeho dno. „Na šťastný koniec“ šepla a odpila si tiež, pri čom zavrela oči...
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:54 pm

Navždy upírom - 3 časť - Srdcu nerozkážeš

Tiché vlny, ktoré sa rozbíjali niekoľký stý raz o skalu, kde stála jaskyňa a v nej prebývali dvaja upíri, sa ozývali vo vnútri ako udretie do bubna. Sorceress podchvíľou stál v strede jaskyne a zrazu stál za Iolanthe, ktorá ani nestíhala registrovať, čo robí..
„Je ti niečo?“ spýtala sa Iolanthe smerom k Sorceressovi, ktorý nesústredene čosi zamrmlal, ani sa k nej neobrátil. Iolanthe zase sedela nad pergamenom a čosi si písala. Ale Sorceress neprestal pobehovať z jednej strany miestnosti na druhú. Iolanthe zavrela oči. Naposledy ho nervózneho videla pár dní pred tým. Silno udrela päsťou do stola a kalamár sa prevrhol, vylial jej zvyšok atramentu na pergamen, kde mala začatú báseň a postavila sa tak rýchlo, že sa stolička prevrhla a noha zo stoličky odletela. Pozrela sa na tvár Sorceressa a zrúkla „Prestaň konečne zahovárať, odvrávať a mrmlať! A prestaň behať ako nejaký šašo“ vyprskla a Sorceress zastal pár metrov od nej „Čo sa ti stalo...“ povedala tentoraz tichšie a privrela viečka „Nič!“ zrúkol po nej, chytil ju za plecia a hodil ju do kresla v kúte miestnosti tak, že si narazila hlavu o stenu jaskyne „Iolanthe, tvoja zvedavosť ťa privedie do záhuby vieš, to?“ spýtal sa a vyzeral ako rozzúrený býk. Iolanthe sa na neho pozrela s nechápavým výrazom a postavila sa rýchlo z kresla „Sorceress, nezahováraj! Niečo ti je a je mi jedno, koľko krát ma otrieskaš o túto stenu, chcem vedieť, čo s tebou je!“ pri tom aj dupla nohou. Ďalšie vlny sa rozbili neuveriteľnou silou len niekoľko metrov od nich, na druhej strane, pri útese. „Iolanthe, nepoučíš sa“ zašepkal Sorceress a podišiel k nej na dva kroky „Nikdy sa nepoučíš. Čo chceš? Ja ti nepoviem, čo mi je, ale ty povedz, čo chceš. V očiach máš žiadostivý výraz tak pre zmenu nezahováraj ty, že odo mňa nič nechceš“ ruky vystrel k nej a položil jej ich na krk, nežne jej ho stískajúc. Iolanthe sa od neho odtiahla, ale až po chvíľke. „Srdcu nerozkážeš, ani láske...“ začala, ale nedokončila, pretože Sorceress sa od nej odtiahol ešte viac. „Ty to nepochopíš!“ zvreskol po nej a chytil stolík, kde bol stále rozliaty atrament na pergamene a atrament stekal po pergamene na stôl a zo stola na zem. Keď Sorceress chytil stolík do rúk, na ruky mu kvaplo pár kvapiek z atramentu a zahnal sa. Prudké zahnanie sa so stolíkom v rukách donútilo Sorceressa pustiť stolík, ktorý sa okamžite rozbil o skalnú stenu jaskyne. Iolanthe nechápavo pozerala zo Sorceressa na trosky stolíka a odrazu sa začala smiať. Ale ten smiech bol skôr smiechom bolesti „Ty si ho zabil! Aj keď som ťa prosila, aby si ho nezabíjal, nech ho ušetríš! “ skríkla po ňom a podlomili sa jej kolená „Upíri nemajú dušu, srdce a nevedia milovať!“ vrieskal po nej Sorceress, keď sa na ňu díval, ako padla na kolená „Nie, Sorceress! Si upírom tak dlhý čas a stále si nepochopil, že upíri vedia milovať ešte viac, ako obyčajný človek? A vedia cítiť lásku viac a tak isto ju aj vidieť viac ako ľudia!“ zvreskla po ňom Iolanthe a na tvári sa jej zalesklo pár sĺz „Ale ty to nikdy nepochopíš, je tak? Nemal si ho zabiť! NEMAL SI HO ZABIŤ!“ zvreskla po ňom a okamžite sa postavila. Vrhla sa na neho a začala ho mlátiť päsťami po hrudi. Sorceress sa tváril znudene a pobavene zároveň. Nechal ju, nech sa vybúri a potom jej chytil obe zápästia „Nie, ty si to nepochopila, dievčatko.“ pohladil jej vlasy a usmial sa „Ja som ho nenávidel. Bol mojim sokom. Nikdy mi nedovolil ťa mať. A ja som ťa tak veľmi chcel...“ zašepkal, ale Iolanthe sa na neho pozrela nahnevaným pohľadom. A potom skríkla „Sokom? Sokom! Si ako malé decko, ktoré si musí dokazovať svoju silu, pretože chce niekoho mať, ale nemôže ho mať! A preto musí niekoho zmlátiť alebo zabiť, aby ukázal, aký je mocný, však?!!“ skríkla po ňom apo slzách teraz nebolo ani stopy. Z každého slova, ktoré Iolanthe vypustila z úst bola cítiť obrovská nenávisť, neha a chlad... No nemohla sa od neho odsunúť, bola v jeho pevnom zovretí, teda mala zovreté zápästia. Nemohla sa pohnúť, bola ako pripútaná k nemu. A on sa len prizeral, ako trpí... „Viem.“ povedal napokon a povolil zovretie rúk, čím jej umožnil vyslobodiť sa z jeho zovretia. Šúchajúc si dlane sa postavila ďaleko od neho a klesla zase na kolená, hľadiac na dlážku, teda na kamenný povrch niečoho, čo môže nazvať dlážkou „Prečo si to urobil... Prečo... Po čase by som zabudla.“ pozrela sa smerom k úlomkom stolíka a potom smerom k nemu. Sorceress pomaly prikročil k nej. Zohol sa, aby jej pomohol vstať a posadil ju do kresla „Pretože som v ňom videl úprimne povedané veľkého súpera. Zabudla by si? Prešiel rok a stále si na neho nezabudla... “ zašepkal a kľakol si k jej nohám „Ja viem. Ale vieš prečo? Pretože to chce čas. Sme tu na veky, tak prečo akurát teraz si ho musel zabiť? Získal by si si ma. Ale nie teraz. A nie takýmto spôsobom...“ Zašepkala Iolanthe a posunkom ho odohnala od seba. On poslúchol a šiel na druhú stranu jaskyne. Pozrel sa von, dal si plášť a zmizol v otvore...

Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:55 pm

Navždy upírom - 4. časť - Očividný koniec

„Buď ticho, Iolanthe, buď ticho!“ vrieskal Sorceress, ktorý sa k nej postavil zoči-voči a v tvári mal nepreniknuteľný výraz a lá skalná stena. Iolanthe sa na neho znova nechápavo pozerala, ale s odstupom pár metrov, pretože od poslednej potýčky s ním nemohla byť v jeho blízkosti, pretože stále mala výčitky z toho, čo urobil „Sorceress, a teraz sa ukľudni! Povedz mi, čo ti zase je!“ skríkla po ňom Iolanthe a pozrela sa mu do tváre. Pristúpila k nemu, bola od neho vzdialená sotva centimeter. „Stále počúvam tvoje reči o tom, prečo som ho zabil! Ja som ti to už vysvetlil“ povedal jej a pozeral sa na ňu ako nepochopená a lovená zver. Pripomínal jej tým chyteného medveďa v pasci, ktorý kričí len pre to, aby sa k nemu nik nepribližoval a nesnažil sa mu pomôcť „Ale ja ti nič nevyčítam. Len hovorím, že si nemal...“ odrazu sa ktosi zjavil v otvore jaskyne a Iolanthe zbystrila pozornosť. „Je tu niekto?“ zakričal ktosi pri otvore jaskyne a Sorceress sa posunul smerom k stene jaskyne. Iolanthe sa usmiala a pomaly išla smerom k otvoru jaskyne „Dobrý deň. Zablúdili ste?“ ostala stáť asi desať metrov od otvora z jaskyne, odkiaľ sa dívala na neznámu ženu „Ach, nie. Ja som len počula nejaké hlasy a tak som sa prišla pozrieť, či je všetko v poriadku.“ povedala žena a usmiala sa na Iolanthe. Podišla k nej a natiahla k nej ruku „Som Maryssa, vy sa voláte?“ spýtala sa a podala jej ruku „Iolanthe“ ruku prijala, slabo ju stisla a vtedy pocítila neuveriteľnú chuť na krv „Ak dovolíte...“ povedala jemne, vystrčila zuby a v rýchlosti si ju pritiahla k sebe. Žena nestihla ani vykríknuť a ostré zuby ako žiletky jej pretli kožu na krku. Iolanthe sa nevzdávala tak ľahko a začala sa 'prehrýzať' hlbšie, k tej hlavnej žile, na ktorú mala chuť... O chvíľu na zem dopadlo len bezduché telo, ktoré so zadunením pristálo v nepeknej polohe. Sorceress sa pozrel, čo sa tam deje a Iolanthe rýchlo odpratávala telo bližšie k stene, aby ho nikto neuvidel „Už zase?“ spýtal sa jej Sorceress a Iolanthe len mykla plecami, pozrela sa na zohavený krk ženy a usmiala sa, utierajúc si krv z úst „A vadí to? Som hladná...“ oblizla si kvapku krvi z prsta a uškrnula sa smerom k Sorceressovi. „Nie, nevadí, len by si sa mala krotiť. Niekedy mi vadia tvoje maniere, že niekoho vysaješ, hodíš na zem a potom pozerám len na zohavený krk. A prečo si nenechala aj mne?“ spýtal sa a kľakol si k telu, bezvýznamne do neho štuchol a postavil sa „Prepáč“ ospravedlnila sa mu a potom pomaly išla k svojmu stolíku, ktorý bol čisto nový „Iba prepáč? Zase si mám ísť zaloviť sám?“ Iolanthe len mykla plecami a sadla si na stoličku, tiež novú. Vytiahla kalamár, ktorý používala a pozrela sa na posledné kvapky v ňom. Zo šuplíka, ktorý si vyrobila, si vybrala pár pergamenov a začala čosi písať. Sorceress nahnevane chvíľku sledoval, čo robí a potom sa zamračil. Podišiel k nej a pozrel, ako si namáča brko v kalamári, no potom to už nevydržal. Chytil jej zápästie, ktorým písala a otočil si ju k sebe „Čo ti je?“ spýtala sa ho úplne bez záujmu, ale on sa k nej sklonil a smeroval k jej perám. Celú scénu sledoval niekto, kto nebol vôbec pozvaný do jaskyne. Iolanthe sa od neho odtiahla a vyslobodila si zápästie z jeho ruky „Čo ťa zase posadlo?“ priškrtene zvreskla a postavila sa zo stoličky. V kúte za ňou sa čosi pohlo „Iolanthe, ja...“ Sorceress zaregistroval pohyb vzadu v miestnosti a schmatol ju nebezpečne rýchlo za zápästie, odtiahol odtiaľ a pozeral sa, kto tam je „Ale, Sorceress... Ty ešte žiješ?“ zasmial sa akýsi hlas, mužský, hrubý... Iolanthe premkol strach, ale len na chvíľku. Z toho najväčšieho tieňa sa zjavil niekto, koho chcela vidieť tak dlho... A tak strašne. No teraz stál pred ňou, ako nejaký hlúpy žart, ktorý nevedela pochopiť „Čo to má znamenať, Sorceress?“ spýtala sa a pozerala sa pri tom na jeho temeno „Povedal si, že je... že je...“ nedokázala tú vetu dokončiť, tak len prehltla a pozerala sa na Fredericka. „Viem, povedal som. A myslel som si, že tak skoro nepríde.“ pustil ju a pomaly podišiel pár krokov k Frederickovi „Čo tu chceš? Dal som ti život, a predsa snoríš?“ spýtal sa a Frederick sa len usmial. Mal bledú tvár, akú u neho v živote nevidela a mal na sebe čierne veci, ktoré nikdy nenosil. Jeho vlasy nabrali havraniu farbu. Bol na nepoznanie. Oči mu svietili jasnou farbou a tie sa upriamili na Iolanthe, ktorá sa nevedela ani pohnúť. Ale nevedela prečo. Bála sa ho? Frederick prešiel popri Sorceressovi, ale ten ho zastavil „Dohodli sme sa. Ty žiješ. Nie si upír, nie si nič. Si obyčajný človek. A nezabil som ťa len pre to, že som chcel, aby Iolanthe bola moja. Prečo tu snoríš? Odkedy si tu?“ hodil na neho pár otázok a odtiahol ho od Iolanthe ďalej „Sorceress, ty... Ty...“ Iolanthe nevedela nájsť presné slová na to, ako by opísala to, čo práve teraz tento upír urobil „Prečo?! Prečo si uzavrel dohodu? S ním? Vedel si, že na neho nezabudnem! Chcel si mi povedať, že si ho zabil! Chcel si, aby som si to myslela, že?! Tak ti poviem jedno. Je koniec! Nikdy s tebou už nechcem byť na jednom mieste! Na mňa nikto nebude hádzať žiadostivý pohľad a nikto sa ma nebude snažiť získať, kým to ja nedovolím!“ skríkla po ňom hŕstku slov, ktorú mala na jazyku a potom takmer padla na kolená „Iolanthe, Magdalen... Ja neviem, ako ťa mám volať teraz. Ja som nechcel.. Musel som“ povedal Frederick a kráčal k nej „Nie! Stoj na mieste.“ zašepkala a pozerala mu do tváre „Zmenil si sa. Nevedela som, že sa dá takto zmeniť človeka. Si úbožiak. Obaja ste úbožiaci“ zašepkala a pozerala po nich orlím pohľadom, plným hnevu a nenávisti „Iolanthe!“ skríkol ktosi z nich, ale nevedela, kto... Pomaly dopadla na kolená a pozerala sa na zem, ktorú mala na dohľad. Nepochopila, čo sa to s ňou dialo, ale ani to vedieť nechcela. Iba cítila vinu, prázdno.. Samotu a pocit, že lásku už nikdy cítiť nebude. Očividný koniec medzi ňou a dvoma mužmi, ktorí sa tak snažili...
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:56 pm

[color=gray]Navždy upírom - 5 .časť - Neúspešný únik

[color:c262=gray:c262]Sorceress beznádejne pozeral na tieň, ktorý sa blížil k nemu. Ale nebola to žena, upírka, ktorá k nemu mierila – nebola to Iolanthe. Bol to Frederick, ktorý so Sorceressom hľadal Iolanthe po okolí. Lampa, ktorá svietila matným svetlom v dedine, pomaly zhasínala. Blikala a keď postúpil Frederick k Sorceressovi, zhasla úplne. Frederick pokrútil hlavou – Sorceress si vzdychol. Beznádejne sklopil zrak k zemi a pomaly povedal „Nemal som jej hovoriť, že si mŕtvy. A nemal som sa na ničom s ňou dohodnúť“ potom sa na neho pozrel a v očiach mu horel oheň „Mal by som ťa zabiť, Frederick“ zašepkal. V tom sa za ním čosi pohlo. Okamžite sa otočil a pozeral do krovia, kto tam je... Vyletela odtiaľ mačka a stratila sa v tme neďaleko. Všetko toto sledovalo pár očí, ktoré v tej tme žiarili. Keby sa riadne pozerali, vedeli by to. Úsmev na perách, ktoré mali odtieň krvavej červenej farby, bledá a strhaná tvár, ktorá sa pozerala raz na jedného a raz na druhého. A krásne dlhé vlasy, ktoré siahali po pás... Pomaly vykročila k nim, ale jej jemné dotyky bosých nôh na zemi nebolo vôbec počuť. Frederick sa pozeral na Sorceressa, ktorý sa pomaly obracal k nemu. „Čo urobíme, Sorceress?“ spýtal sa ho a stisol dlane v päste vo vreckách dlhého plášťa „Neviem“ odpovedal a pozrel sa na Fredericka, ktorý klesol na obrubník cesty a zaboril si tvár do dlaní. Lampa nad nimi blikla a odhalila niekoho, kto sa prizeral. Ale nikto z nich nezbadal ženu, ktorá k nim postupovala „Sorceress, musíme ju nájsť. Všetko by sme jej mali vysvetliť a...“ Frederick preglgol, žena zastala a pozorne počúvala. Nevedela, kedy im do toho skočí „A?“ spýtal sa chladne Sorceress a pohľad nasmeroval k tieňu na obrubníku. Po sekunde váhania si sadol tiež „A povedať jej, čo sme tým chceli dosiahnuť. Čo sme si pod týmto predstavovali... Proste – čo bude chcieť“ zašepkal. Žena, ktorá sa k nim blížila pomaly urobila krok vopred a zacítila studenú slzu, ktorá jej stiekla po tvári. Bola to ona - Iolanthe. Mala neuveriteľné nutkanie povedať, že je tu... Že ich celý čas sledovala a sledovať neprestala, ale nemohla. Ruky si strčila do vreciek a zatínala ich do pästí tak silno, že nechty s čiernym lakom sa jej zabárali hlboko do dlaní. Ale nevnímala to... Ani krv, ktorá jej stiekla -hoci len pár kvapiek – po dlaniach. Sorceress zdvihol hlavu a pozrel sa presne tam, kde stála Iolanthe. Ale nikoho nevidel, hoci mal dobrý zrak. Alebo vidieť nechcel. Iolanthe nechcene ustúpila, stúpila pri tom zle a zatackala sa. Jeden krok, ktorý bol hlasnejší ako ostatné, ju stál jej sledovanie. Frederick okamžite zdvihol zrak smerom k postave, ktorá tam stála a zdvihol sa. Iolanthe sa zvrtla a rozbehla sa preč „Kto to....“ začal Sorceress, ale zreničky sa mu rozšírili. Postavil sa a rozbehol sa do tieňa...
Iolanthe stála zadýchaná na kraji cesty, pri akejsi chalúpke, ktorá bola neobývaná. Začula za sebou rýchle kroky. Otočila sa a stiahla sa do tieňa. Po lícach jej tiekli slzy. Ale nechcela sa prezradiť. Za chalupou bolo jazero, kam rada chodievala, keď nemala čo robiť. Ale o chvíľku bude deň, musí ísť dnu... Sorceress zastal na kraji cesty, tam, kde pred tým stála Iolanthe. Všimol si kúsok plášťa, ktorý zmizol za chalupou a šiel tam, potichu. Za ním Frederick, ale otvoril ústa, že sa čosi spýta. Sorceress ho umlčal. Frederick naprázdno preglgol a sledoval ho. Sorceress a Frederick – neočakávaná dvojica, ktorá hľadala tú istú ženu. Iolanthe vošla do chalupy, pri ktorej teraz stáli obaja, ale pri vchodových dverách. Zbehla po schodoch, čo najtichšie. Aby sa dostala do pivnice. Keď tam bola, chytila lampášik, ktorý si položila ku schodom a zapálila ho so zápalkami, ktoré mala pri ňom. Začula tiché kroky hore nad sebou a zamračila sa. Lampáš zhasla a rozbehla sa dozadu miestnosti. Náhodou popustila zovretie a lampáš jej s dutým buchnutím padol na zem. Kroky stíchli a zhora bolo počuť len tlmené „Počul si to?“ a ozvali sa rýchle kroky, otvárajúce sa dvere, ktoré viedli do pivnice. Potom pomalé kroky, ktoré smerovalo dole a hneď na to druhý pár nôh. Iolanthe sa rýchlo obzerala, kade sa dostane von, ale bolo moc neskoro. Za zápästie ju ktosi chytil a vykríkla... Frederick odskočil takmer meter od nej a Iolanthe, ktorá sa dostávala zo šoku sa pozerala s rozšírenými zreničkami a očami dokorán na oboch mužov, ktorí stáli pred ňou s vydesenými výrazmi. Sorceress sa pozrel na Fredericka, ten na Sorceressa a Iolanthe behala pohľadom z jedného na druhého „Čo.. Čo chcete?“ prerušila to ticho, ktoré sa vznášalo nad nimi a obaja sa usmiali. Naraz. A krásnymi úsmevmi. „No tento útek ti nejako nevyšiel, Iolanthe. Poď, vrátime sa“ Iolanthe zamračene zvažovala, čo má robiť. Ale potom si priznala vlastnú chybu a povedala s jemným úsmevom „To mi ide. Neuspieť v úteku.“ zašepkala a vykročila smerom k Frederickovi. Obaja spolu, ruka v ruke, vyšli po schodoch a nevšimli si ako na nich Sorceress hľadí a že ostal stáť kdesi pri črepinách lampášu...
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeŠt september 13, 2007 1:57 pm

Navždy upírom - 6. časť – Končí sa obdobie krásy

Frederick ležal vedľa Iolanthe. Obaja sa držali za ruky a jeden druhému sa dívali do očí. Ale ani jeden z nich si nevšimol, že ktosi v jaskyni chýba. Boli príliš do seba zahľadení a príliš zamilovaní, aby si všimli, že ktosi, kto im prekážal, tam nie je... Ale keď sa ozvala rana ako z dela, ktorá nemala nič spoločné s rozbíjaním vĺn o skaly, ktoré boli vonku – Obaja sa rýchlo postavili a hľadeli k vchodu, ktorý bol zahalení v temnote, nakoľko vonku vládla nezmyselná tma „Čo to bolo?“ spýtala sa Iolanthe a stisla jemne ruku Frederickovi, ktorý len nemo mykol plecami a pozeral sa k otvoru jaskyne. Dnu vošla akási postava, ktorá v rukách držala črepiny lampášu. Zastal, unavene. Zastal a tak chladne sa pozrel na oboch zaľúbencov, ktorí stáli ruka v ruke vedľa seba a hodil k nim lampáš. Na lampáši boli slová, napísané krvou, ktoré ani jeden z nich nevedel dať dohromady „Tak teraz, Iolanthe, maj tú svoju legendárnu krásnu tvorbu, ktorú využívaš pri svojich básniach“ Iolanthe si všimla, že v lampáši bola zapálená sviečka, ktorá čosi pálila, ostal tam popol. „Moje básne“ zašepkala a pozrela sa na slová, ktoré boli na lampáši „Čo si to urobil?“ spýtala sa ho, ale keď si všimla, aký pohľad na ňu hodil, usmiala sa na neho chladne, ako ešte nikdy. „Žiarlivý typ upíra? To som ešte nikdy nezažila, Sorceress“ hodila skeptický pohľad na lampáš a hodila ho k jeho nohám. No on sa nezohol, iba sa na ňu pozrel a pristúpil k nej. Frederick si stal pred ňu „Nepribližuj sa k nej“ povedal, alebo skôr vrčal. „Frederick, naivný typ.“ prekrútil očami, chytil ho pod krkom a hodil ho oproti stene. Skôr, ako narazil do steny, narazil o stolíka, prevalil sa cezeň a udrel sa hlavou do steny. Bezvládne ostal ležať na zemi „Myslel som si, že máš v hlave čosi viac, Frederick“ prekrútil očami a pristúpil čo najbližšie k Iolanthe „Končí sa obdobie krásneho pohľadu, Iolanthe. Povedal by som ti, ako som ťa miloval, ale teraz...“ zasmial sa a ukázal na Fredericka. V očiach mal zrazu výraz šialenca a Iolanthe si všimla prepadnuté oči, ktoré zívali prázdnotou a nenávisťou „Čo chceš teraz robiť, Sorceress? Nemôžeš ma zabiť, ľutoval by si to. A nemôžeš ma ani zatratiť, ani milovať, ľutoval by si to“ povedala mu, pri čom sa posmievala jeho slabosti milovať „Keby si len vedela... Vieš, koho krv som použil, aby som to napísal?“ opovrhujúc sa pozrel smerom k lampášu a potom pristúpil k Iolanthe tak blízko, že bol od nej takmer dva centimetre „Nie, neviem, Sorceress.“ povedala a cítila sa neistá, keď cítila jeho dych na jej tvári. „Tvoju“ odpovedal jednoducho, siahol do vrecka, druhou rukou sotil Iolanthe dozadu miestnosti a zakýval jej pod nosom takmer prázdnym flakónom krvi. „Spoznávaš to, Magdalen le Bousier?“ spýtal sa jej a ona nemo prikývla. Pozerala sa na svoju krv, ktorá v nej kolovala dvadsať päť rokov, keď sa stala tým, čím sa stala. Na mieste, kde dopadol Frederick, sa čosi pohlo, ale nikto tomu nevenoval pozornosť. Potom začuli zastonanie a neskôr zase ticho. „Mal si to použiť na...“ pozerala sa na neho, ale nedokázala dopovedať, čo chcela „Áno, ja viem. Na spečatenie zmluvy, ktorú som ti dal. Že budeš upírom a niečím viac pre mňa“ povedal potichu, hodil jej pergameny, na ktorých boli napísané tieto slová „Manželkou?“ skríkla po celej jaskyni. Všetky slová sa odrážali od stien, ktoré boli okolo. Sorceress prikývol „Avšak. Pani Magdalen le Bousier. Všimnite si moje písmo tam dole“ ťukol jej z druhej strany na pergamen a ona si to prečítala „Toho nároku si sa vzdal...“ zašepkala a kolená jej pripomínali želatinu „Ale prečo?“ spýtala sa ho a pergamen jej spadol z ruky. „Pretože som ťa mal príliš rád na to, aby som to urobil. To spečatenie zmluvy som neurobil, nevidíš tam svoju krv. Ale tá krv poslúžila dobre“ prikročil k lampášu, ktorý sedel ešte viac rozmlátený na zemi a kopol do neho. Ten vrazil do steny a odrazil sa od nej smerom k Sorceressovi, ktorý sa uhol a pozrel sa na zostatky lampášu. „Všetko by som ti dal, keby si sa nevzdala nároku na to, aby si ho videla“ fľochol pohľadom na Fredericka a potom na Iolanthe „Vymyslel som ti nové meno, urobil dilemu. Vyvolal paniku, že si mŕtva a že ťa uniesli. Ale chcel som len, aby si videla, že mi na tebe záleží. Magdalen le Bousier“ pripomenul jej zase jej pravé meno a hľadel na jej reakciu „Som Iolanthe. Nie Magdalen. Ale bola som...“ povedala nechápavo, pohľad mala stále na svojich rukách, kde mala pergamen a po líci jej stiekla studená slza „Všetkého si sa vzdal, len aby som vedela, ako ti na mne záleží? Nikdy tom túto zmluvu nenašla, ale bola stále predo mnou“ pokrútila hlavou a pozrela na sa neho „Ale prečo?“ spýtala sa znova, ale Sorceress neodpovedal. Pristúpil k Frederickovi, nadvihol mu hlavu a pozrel sa na ňu „Ešte stále si myslíš, že si ťa cení? Že ťa má rád natoľko, aby s tebou ostal?“ spýtal sa jej potichu, ale Iolanthe len pokrútila hlavou, dlaň si položila na tvár, na ústa. A po lícach jej stiekli slzy, ktoré si nevedela vysvetliť „Sorceress, ja...“ podišiel k nej „Je koniec rozprávky. Všetko sa zhoršilo. Nič nebude, ako bolo. Možno si teraz viac vážiš to, čo som ti dal. Ale nevážiš si mňa.“ povedal jej potichu, pohladil ju po tvári a vykročil z otvoru jaskyne...
Návrat hore Goto down
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePi september 14, 2007 10:05 am

ak môžem tak ti to ohodnotím ja pretože to vyzerá tak, že sem pravidelne chodím len ja a ty Evil or Very Mad je to krásne, sa mi to páči a dávam ti...... 999 zafirov a plus jeden lol!
Návrat hore Goto down
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePi september 14, 2007 10:07 am

Portrét

Sedela som v parku. Okolo mňa ležali ruiny starodávneho hradu. Otec mi keď som bola malá rozprával o tomto mieste príbeh. Znel takto.
V tomto zámku žil mladý bohatý maliar so svojou krásnou manželkou. Bolo to veľkolepé sídlo. A maliar? Netúžil po ničom inom ako šťastne nažívať na svojom majetku a venovať sa tomu čo robil najradšej: maľovanie. Maľoval všetko. Vtákov pri fontáne, list na strome, misu ovocia ale aj portréty. Namaľoval dokonca aj sám seba a tento obraz povesili v obývacej izbe nad kozub. Všetci boli šťastný všetci až na jeho manželku. Títo dvaja boli podivný pár. Ona milá, krásna, veselá, inteligentná a on prchký, usilovný a prísny. Najhoršie na tom bolo, že on už svoju vysnívanú nevestu mal a to umenie. Žena sa nikdy nasťažovala. Neznášala však štetce, palety a plátna. Preto keď jej manžel navrhol aby mu pózovala zostala mierne v šoku.
Ale manžel môj, prečo chceš zničiť jedno svoje plátno na obraz mňa? Máš tu tak veľa krásnych vecí..“
„Nie ja chcem obraz teba. Postavíme ho vedľa toho môjho nad kozub.“ Žena nemala inú možnosť ako poddať sa a skromne sedávala v okrúhlej veži zatiaľ čo jej muž ju maľoval. Bol to náruživec keď sa do niečoho pustil dal do toho všetko. Nevnímal nič okrem svojho plátna. Chcel zachytiť všetko. Jemnú farbu ženiných úst, zamatovú jemnosť jej čiernych vlasov, krvavú červeň jej pier. Najviac si dal záležať na očiach. Chcel dať do nich to čo vídal keď sa na ňu zahľadel. Jej nehu, láskavosť, dobré srdce, milotu a lásku, ktorú k nemu cítila. Málo kedy pozrel na svoju ženu, jej tvár poznal s pamäti. Nevšimol si teda, že chradne. Farba, ktorá padala na plátno, akoby odoberala život ženy. Každý kto ale potom zočil plátno, tichým hlasom hovoril o podobizni ako o veľkom zázraku a dôkaze nie len maliarovho talentu ale aj o hlbokej láske, ktorá vychádzala zo ženy, ktorú odmaľoval. No keď sa práca chýlila ku koncu do ateliéru nevpúšťali nikoho, lebo maliara posadol tvorivý zápal. Uplynuli ďalšie týždne a portrét bol takmer hotový. Ešte jeden dotyk štetcom na ústach, ešte trochu farby do očí. Ženin duch zablikotala ako zhasínajúca sviečka. Maliar sa dotkol štetcom úst, domaľoval iskru v očiach a zastal, očarený dielom, ktoré vytvoril. No vzápätí s očami ešte stále uprenými na maľbu sa roztriasol, zbledol a užasnutý vykríkol.
„Podarilo sa, skutočne sám život...“ potom sa zvrtol k milovanej žene- bola mŕtva.

Preludy

Do tmavej noci sa predierajú obrysy veľkolepej stavby, hradu. Je však noc a nikto nevidí, že je starý a pustý.
Môžeme si len predstaviť to čo v minulosti bolo také skutočné. Tma nás oslobodzuje od pravdy. Započúvajme sa, namiesto ticho čo nás doteraz obklopovalo počuť smiech z hradu, ktorý priniesol vietor. Zurčiaci potok a spev vtákov v spiacich korunách stromov hrajú melódiu valčíka. Kolísanie stromov vo vetre, vytvára obrysy tancujúcich párov. Ženy odeté do hodvábnych sukní s pierkami vo vlasoch si cudne zahaľujú tvár vejármi a muži sa pohmedúcky usmievajú popod svoje fúzy, nakúkajú ženám do výstrihov. Tancujú zakázané tance, skrývajú sa v parku obklopujúcom hrad.
Starší sú opodiaľ, ohrievajú svoje chorľavejúce kosti pri planúcom ohni. Muži rozoberajú politiku a ženy splietajú manželstvá, klebetia o dušu. Rozsvietený luster vrhá veselé farebné obrazce neznáme tvaru krásne vo svojej jednoduchosti. Prázdne a chladné steny zrazu ožili. Zmenili sa zo studeného kameňa na živé bytosti, ktoré toho majú toľko čo povedať. Vedia všetko, len oni to prežili. Vietor vytvoril ilúziu ženského výkriku. Slnečné lúče sa dotkli hradieb. Ilúzie sa rozplynuli v rannom opare hmly.
Všetko sa stratilo. Ale večer sa znova objavia a budú žiť svoj nočný život preludov.
Návrat hore Goto down
Aanelia Lathai
Aanelia Lathai

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimePi september 14, 2007 10:52 am

170 zafírov
A ďakujem krásne za ohodnotenie mojich poviedok.
Návrat hore Goto down
Alžbeta Bathoryová
Vodkyňa démonov
Alžbeta Bathoryová

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitimeNe september 23, 2007 11:40 am

Znova šťastná

Prechádzaš ulicami. Hlavu máš sklonenú, vyhýbaš sa pohľadu na šťastie ľudí. Pri nich ešte viac vynikne tvoje nešťastie, len sem tam zodvihneš hlavu poobzeráš sa okolo seba a opäť sa pustíš na cestu.
Zrazu pred sebou uvidíš veľké topánky. Prekvapene sa zahladíš do tváre klauna. Skutočne je to klaun, veselý šašo so šibalským úsmevom na perách. Krikľavo zelený nos, červené líčka a veselé oblečenie. Pozrieš na neho a usmeješ sa . po tele sa ti rozlieva nepoznaný pocit. Žeby to je šťastie? Spýtaš sa samej seba. Klaun ti podáva ruku. Podáš mu ju dôverujúc jeho očiam, do ktorých neprestávaš hľadieť. Kráčate, sústredene počúvaš búchanie jeho veľkých topánok o cestu. Zrazu rytmický zvuk prestane, prekvapene sa obzeráš okolo seba. Nie je tam len on ale clá hrba klaunov. Stoja okolo teba a usmievajú sa. Tvoje srdce sa otvorí a ty cítiš že sa meníš. Tvoj nos sa zaguľacuje, líca červenejú a nekontrolovateľne začínaš rásť. Pri poslednom žmurknutí sa pozeráš na svet z hora. Vidíš ženu, v situácii v akej si bola sama. Vznáša sa okolo nej smutná aura. Pristúpiš k nej a usmeješ sa . chytíš ju za ruku a privedieš k svojim novým priateľom. Dívaš sa na jej premenu. V srdci sa ti rozlieva nádherný pocit. S ich novonadobnutého šťastia máš pocit... nádherný pocit šťastia o ktorý si bola tie roky ukrátená... Chodíš a hľadáš ľudí, ktorých opäť prinavrátiš k životu...
Návrat hore Goto down
Sponsored content

Poviedky Empty
OdoslaťPredmet: Re: Poviedky   Poviedky Icon_minitime

Návrat hore Goto down

Poviedky
Návrat hore 
Strana 1 z 1

Povolenie tohoto fóra:Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Dark Village :: Dodatok-
Prejdi na: